Speaking at the Netherlands Pavilion Seminar at the Osaka-Kansai Expo on June 5–6
2025年6月5日(木)
セミナー「未来の食料生産のための革新的なソリューション」
未来の食料生産を変革する革新的なソリューションに焦点を当て、新技術、持続可能な生産方法、循環型経済における代替タンパク質の役割を探ります。
店主の島村が、副社長を務めるダイバースファーム株式会社のフードテック担当として、「再生医療と培養肉:技術とビジネスの循環」をテーマに講演します。
2025年6月6日(金)
セミナー「消費の変化:需要が未来の食品をどう形作るか」
グローバルな消費動向は急速に進化しており、私たちが知る食の未来を再構築しています。本セミナーでは、健康、持続可能性、そしてイノベーションによって牽引される消費者の需要の変化が、食品産業をどのように変革しているのかを探ります。
店主の島村が、トークセッションに参加します。
2人のシェフによる「未来のメニュー」
フレヴォラント州 食品イノベーション輸出担当エグゼクティブシェフ、テレビシェフ Sharon de Miranda 氏と日本料理 雲鶴 オーナーシェフ 島村 雅晴 氏 へのインタビュー
詳しいイベント内容は下記リンクからご覧いただけます。
Program – JP version Invitation to Netherlands Future Food Events
June 5, 2025 (Thursday)
Seminar: “Innovative Solutions for Future Food Production”
This seminar will focus on groundbreaking solutions that are transforming the future of food production, exploring new technologies, sustainable production methods, and the role of alternative proteins in a circular economy.
Masaharu Shimamura, the owner of our restaurant and Vice President of Diverse Farm Inc., will give a presentation on the theme “Regenerative Medicine and Cultured Meat: A Cycle of Technology and Business” as the company’s food tech lead.
June 6, 2025 (Friday)
Seminar: “Changing Consumption: How Demand Shapes the Future of Food”
Global consumption trends are rapidly evolving, reshaping the future of food as we know it. This seminar will examine how shifts in consumer demand—driven by health, sustainability, and innovation—are transforming the food industry.
Masaharu Shimamura will join a talk session titled:
“Menus of the Future: A Conversation with Two Chefs”
An interview with Sharon de Miranda, Executive Chef for Food Innovation & Export from Flevoland and a well-known TV chef, and Masaharu Shimamura, Owner-Chef of Japanese restaurant Unkaku.
For more details about the event, please visit the link below.
Program – JP version Invitation to Netherlands Future Food Events